Translate

28 Şubat 2015

Kitap ve Mutfak Çekilişim Başlasın :)




                                       Çekiliş Sona Ermiştir, Herkese çoook Teşekkür ederim. Çekilişi Kazanan 
                                                    Şükranca Paylaşımlar
                                             Tebrik Ediyorum kendisini.. <3



1--İlk yapmanız gereken bloğumun takipçisi olmanız ve çekilişimi ilk resmiyle birlikte herkese açık bir şekilde paylaşmanız. Lütfen paylaşımlarınızı resimle birlikte yapın ve linkini yoruma mutlaka yazın.  

(İlk madde sadece takip etmek değil, takip edip çekilişi paylaşmaktır :) )


Eğer bloğunuz varsa ilk resimle birlikte çekilişi duyurmanız size +3 hak kazandıracak.

(Tabi bu duyuru çekiliş sonlanana kadar kalmalı.)

İlk paylaşımınızdan sonraki çekilişimi paylaştığınız her + sayfa için +2 hak kazanacaksınız.


2-- Facebook taki Kızımla Ben burada sayfamı ve instagram burada sayfamı takibe almanız gerekiyor.


Sadece bu kadar :)

Yorum kısmına paylaşım yaptığınız tüm linkleri (kontrol edebilmem için)  ve sayfaları hangi isimlerle takibe aldığınızı ayrıca size ulaşabilmem için mail adresinizi eklemeyi unutmayın.



Bol şans <3


Not: Blog duyurularınızın ve diğer paylaşımlarınızın güncel olmasına dikkat ederseniz sevinirim =)











+3 yaş Etkinlikler-Kitaplar




   Hemen tanıtmak istiyorum çünkü bu yazı da çok geç kaldı. O kadar çok kitap alıp okuyoruz ki öncekileri yazmadan yenileri ekleniyor sürekli. Allah a şükür evde minik bir kitap kurdum var. Günde 4-5 kitap okutuyor bana ya da anneme. Sabahları kreşte geçmese sanırım bu sayı 3 katına çıkacak. Maşallah.. Etkinlikler de cabası.. Keşke her yaptığımızı , ettiğimizi paylaşabilsem, yazabilsem ama Ela uyuduktan sonra ancak vaktim oluyor , onu da yazmak yerine okumaya vermek daha çok hoşuma gidiyor.

Yaman ve Onun Bitmek Bilmeyen Soruları nı hem öğrencilerim için hem kızım için aldım ,iyi ki almışım.


Temel olarak 10 soru ele almışar ki bunlar çocukların en çok sordukları ya da en çok kafaya taktıkları ama soramadıkları konular. Ve her soruyu yine sorulara bölmüşler. Cevaplar ise tam da çocukların anlayacağı ve tatmin olacagı şekilde verilmiş. Doğrusu D&R ın web sayfasında bu kitabı indirimde görüp sepetime eklerken bu kadar beğeneceğimi düşünmemiştim.





Çocuğunuza almanız gereken harika bir kitap yani :)


Bir diğeri :)


Yine hem öğrencilerim hem kızım için aldım. Sınıfta çocuklara, evde Ela ya okuyorum. Tabi bu tarz kitapları kızıma ancak 2-3 sayfa okuyabiliyorum ama olsun. Daha çok böyle konularda hazırlanmış videolar seyrettirmek daha uygun oluyor. 

Buraya ekleyecegim diğer 2 kitap resim kitapları olunca ayrı bir yazıda paylaşmam daha uygun olacak.




5 Yaşındaki Modacı



İnstagram da inanılmaz güzel paylaşımlar var ve bunun sonucunda yeni bir etiket ekliyorum bloğuma.  'İnstagram keşiflerim ' diye :)

İlk tanıtımım 5 yaşındaki  Mayhem. Değişik malzemelerle müthiş kıyafetler tasarlayan bu küçük modacıyı ben ve kızım çok sevdik ve biz de böyle elbiseler yapmak istiyoruz en kısa zamanda. Bu kızımın geçirdiği vaktin daha eğlenceli daha verimli geçmesini saglayacak. Hem de birlikte eğlenirken hayal gücümüzü ve becerilerimizi geliştireceğiz. Teşekkürler Mayhem ve annesi :)



ve bizim çoook beğendiklerimiz













































































Evde Kefir Yapmak

   



      Aslında bu yazıyı uzun zamandır yazmak istiyordum. Temmuz dan beri evde kefir yapıyorum ve bayıla bayıla içiyoruz. Bunun için üyesi olduğum Bebek Yapım Bakım Onarım sayfasına ve hassas, sevgili üyelerine çoook teşekkür ediyorum. Sayfanın ''Kefir Kardeşliği'' etkinliğini görmemle evde kefir maceram başladı. Ben o güne kadar hazır kefir alıp tadını pek sevmesem de sağlıklı diye içiyor ve içiriyordum. Sayfada okuduğum bilgiler beni önce çok şaşırttı :) mesela kefir mayasının canlı bir organizma olduğunu öğrendiğimde...



Etkinlikte kefirle ilgili her bilgiye ulaşmak mümkün. İkinci şaşkınlığım yorumlarda ''Ben de kefir mayası istiyorum.'' diye herkesin sıraya girmiş olması. 


KEFİR MAYASI

Canlı bir organizmadır. Büyür ve çoğalır. Kefir bu organizma ile mayalanır. Bu organizma ancak kefir mayası olan birinden alınır. Mayayı evde yapmak mümkün değildir. Kefir hayvanları mayalandıkça beslenir ve büyür. Büyüdükçe çoğalır böylece siz de sevdiklerinize, isteyenlere verebilirsiniz. Mayalama yapmayacağınız zaman da beslemelisiniz yoksa hayvancıklar ölür !!



Önce yapabil miyim diye ''Evde kefir yapımı '' bölümünü bir kaç kere okudum :) Önce biraz karışık gibi geldi ama aslında çok basit. Karışık gelmesinin sebebi sadece uymamız gerekenlerin titizlikle yazılmış olması. Bir tek nokta bile unutulmamalı. 

Yapabileceğime kanaat getirdikten sonra ben de ''Kefir mayası istiyorum'' diye yazdım. Çünkü kefir yapanlar çoğaldıkça olmayanlara veriyordu. 1 hafta sonra bir mesaj aldım ve kefirciklerim kargoyla geldi. :)  :)  :)  


EVDE OLMASI GEREKENLER

Mayalanmış kefirin içinden mayayı almak için bir kevgir.
(Bu kevgir sadece kefircikler için kullanılacak. Sadece suyla yıkanacak. Deterjan değmeyecek. )

Cam kavanozlar


Yol yorgunu olurmuş kefir hayvanları o yüzden ilk 2-3 kefirin tadı tam olmazmış. Ama sonra kaymak gibi bir tat. Kıvamı yoğurt gibi oluyor, biz öyle sevdik. Verdiğim bir yakınım ayran gibi yapıp içmeyi sevdiğini söyledi. Benim yoğurt kıvamım ise kevgirden geçince koyu bir ayran kıvamı oluyor. 


VE MAYALAMA

Ilık sütü cam bir kavanoza koyup kefir hayvanlarını içine koyuyorum. Kavanozun ağzını kağıt kavluyla kapatıp, lastik ile tutturuyorum. Kavanozu havlulara sarıp, kalorifer borusunun yanına koyuyorum çünkü sıcagı seviyor. Sıcak oldugunda 10-12 saat mayalama yeterli oluyor. 

Kefir hazır olduğunda hayvancıklarımı nasıl alıyorum ?


Yoğurt kıvamı olunca yerinden alıp kevgirle hayvancıkları ayırıyorum. 


DİKKAT!!

Kefir mayasına elinizle dokunmayın.
Su ile yıkamayın ya da suya koymayın. 
Metal ile temas etmesinler. Hep tahta ya da plastik kullanın.
(Yararlı bakteri üreten hayvancıklar zararlı bakteri üretmesinler diye)
Mayalama yapmayacaksanız cam bir kasede sütün içine koyup buzdolabına koyun. Sütle beslenmeye devam etsinler. Bu sütü 3-4 günde bir değiştirin. 



12 Şubat 2015

Biten Quilling Tablolarım :)



Daha önce paylaştığım minik çiçeklerin sahibi işte bu balerindi. Tesadüf ki ikinci seçtiğim resim de bir balerin oldu. 



Quilling i sevdim ama çok uğraştırıyor. Bir de 3 yaşındaki meleğim uyanıkken böyle bir uğraşla ilgilenemiyorum. :) 

Hocamız diyor ki ''Bilmeyen; kağıt kıvırmak değil mi? diye parasına çok diyor. Ne kadar zaman aldığını, ne kadar uğraştırdığını anlamıyorlar. ''

Evet ne yazık ki kendimiz deneyimlemeden karşıdan bakarak çoğu şeyi ne kadar da basit zannediyoruz. 

Quilling konusunda ilk yazım burada

Sigara Böreğini Daha Lezzetli Yapalım - Kayık Börek





Evet aslında bildiğimiz sigara böreğini hazırladıktan sonra 

(Peynir ya da lor ile maydanozu karıştırıp yağ ve su karışımını sürdüğüm yufkaları sarıyorum)

Sarmaların üstlerini kesip hafif açıyorum.

Araya domates dilimi ve biber dilimi koyuyorum.
Aslında küçük sivri biber varsa daha güzel oluyor.

Piştikten sonra aynı yere kaşar koyup (yukarıdaki resimde bu kısmı unutmuşum) kapattıgım fırında bekletiyorum.

Sıcak sıcak yemesi nefis oluyor. O biber ve domates inanılmaz bir tat veriyor. Mutlaka deneyin derim. Afiyet olsun :)

6 Şubat 2015

Evde Yapılan Kek ile Yanardağ Pastam



İnternette bu tarif hep hazır pandispanya ile yapılmış. Oysa ben hazırın tadını hiç  sevmiyorum. O yüzden bildiğim kakaolu kekimden yaptım. Yaklaşık 30 cm çapında yuvarlak kek kalıbında pişirdim. Sonrasında ise yine internette baktığın yanardağ pasta taifleinden bana en uygun olanı seçip malzemelere ekleme ve çıkarmalar yaptım. Mesela bisküvi koymadım, onun yerine bitter çikolata kestim ara sosun içine. Doğrusu her zaman kullandığım damla çikolatadan çok daha iyi oldu. 

Pişen kekim, hazır kekten daha büyük olduğu için kenarlarından kesip dairemi küçülttüm. Tüm kenarları ufaladım. Kalan küçük dairemi ortadan kesip 2 daire yaptıktan sonra her iki daireyi de 8 parçaya böldüm. İnternetteki tarifler gibi 7 dilim değil 8 dilimim oldu. Çünkü internette dilimlerden biri ufalanırken ben kenarları ufaladım. Üstelik daha fazla ufalanmış kekim olduğu için bisküvi koymadım. Alt tabanı da 8 parcaya bölmemin sebebi; pastayı dilimlerken kolaylık olması. Tabana koyduğum üçgenleri birbirinden uzak koydum ki üzerine yığacağım sos fazla gelmesin, alanım artsın.


Şimdi sos tarifi (pastanın asıl lezzeti burada ve bence şimdiye kadar yaptıgım pastalarda kullandığım en lezzetli ara sos )

ufalanmış kakaolu kek (ufalama derken büyük parcalar halinde yaptım)
1 poşet krem şanti
1 paket kakaolu cremole (çırpılarak hazırlanan )
2 adet muz
1 paket bitter çikolata
3 bardak süt
üzeri için hazır sos 
(toz olanı aldım, sütle pişerek olanı, tadını beğenmedik, sırf bu yüzden pastayı beklettik ertesi gün sevdiğim hazır olanı alınca üzerine döktüm )

Yapılışı

1 bardak sütle krem şantiyi hazırladım, üzerine 2 bardak daha süt ekleyim cremoleyi ekledim. Tekrar çırptım. Kakaolu seçmemin nedeni kekin de kakaolu olmasıydı ve çikolata koymak istemem. 

Hazırladığım sosa ufaladığım keki ve küçük küçük doğradığım muzları ekledim. Bitter çikolatayı da bıçakla minik minik keserek ekledim.

Tabana yerleştirdiğim üçgenlerin üzerine dağ gibi yığdım. Kenarları boş bıraktım ki üzerine koyacagım üçgenlere yer kalsın.Diğer 8 üçgeni resimdeki gibi ama alttaki üçgenlerin üzerine gelecek şekilde yerleştirdim. Son olarak üzerine meyveli sosu döktüm. 

Nefiss oldu, nefiss
Afiyet olsun :)