Translate

7 Haziran 2014

Kalamar Tava






                                                             1 paket kalamar
                                                         1 çay kaşığı karbonat
                                                            1 tatlı kaşığı şeker
                                                            yeterince un ve tuz
                                                            kızartmak için yağ
                       (Ben her yemeğimde, kızartmamda memleketten getirdiğim sızma zeytinyağını kullanıyorum)

        Kalamarlar çözüldükten sonra önce karbonat ve şeker karışımına ekleyip karıştırdım. Tabağı sallaya sallaya karıştı. Bu daha yumusak ve daha lezzetli olması içinmiş. (Netten baktığım tariflerde hep bu şekildeydi. Netteki tarifi aynen alırsam sayfa belirtiyorum ama 3-5 tarif okuyup kendime göre yaparsam sayfa belirtmiyorum. Eğer önceden bakmış olsaydım başka bir sayfada kalamarları limon suyuyla ovaladıktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin yazıyordu, bunu yapardım.) Kalamarları daha sonra içine nane,tuz ve pulbiber eklediğim una buladım. (Nane ve pul biber benim eklemem :) Son olarak kızgın zeytinyağında kızarttım.

    Kokusu inanılmaz güzel bir balıkmış. Hatta kokusu tadından güzel. Kızım balığı çok sever ama bunu çok az yedi.
      Bu arada zeytinyağı 200 derecenin üzerinde yandığı için kızartmalarımı içim rahat bir şekilde yapıyorum çünkü tavada bu sıcaklıga ulaşması mümkün değil. Ama diğer yağlar direk trans yağa dönüşüyor.


                                                                Çıtır Soğanlar

                                        1 adet soğan (nasıl doğrayacagımı bilemedim, öylesine oldu)
                                           kalamar için hazırladıgım un
                                            yumurta
                                            mısır unu (ev yapımı)

     Soğanları doğradıktan sonra yıkadım. (Unu tutması içinmiş. ) Sonra sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve mısır ununa buladım ve kızarttım. Harika oldu. Bu da benim tarifim :)


                                                                 Soslar

          Ev yapımı domates salçasıyla, biber salçasını karıştırdım. Zeytinyagında kavurdum, nane ekledim biraz daha kavurdum. En son içine yazdan hazırladıgım domates kavanozumdan ekledim.Bu da benim tarifim :D

Yoğurt ise naneli ve pul biberli