Translate

4 Mayıs 2014

hindili kabak graten






Malzemeler:
  •                                                        1 adet haşlanmış havuç
  •                                                           1lt haşlama suyu
  •                                                           1/2 adet Soğan
  •                                                               1 diş sarımsak
  •                                                      1,5 yemek kaşığı tereyağ
  •                                                           ½ çay kaşığı tuz
  •                                                          1 çay bardaği süt
  •                                                             1 tatlı kaşığı un
  •                                                            Bir Tutam Maydanoz
  •                                           1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  •                                                           1 adet sivribiber
  •                                                                  100 gr Hindi eti
  •                                                                2 adet Kabak













Graten; Bir pişirme yöntemidir, özellikle fırında yapılmakta olan yemeğin üzerine parmesan,kaşar,dil peyniri gibi peynir çeşitlerinden birini rendeleyerek pişirmek. / Yemeğin üzerine beşamel sos dökerek yemek pişene ve sosun üzeri kızarana kadar fırında bekletmek anlamında.

Graten pişmiş yada çiğ yemeğin üzerine uygulanır.

Pişim esnasında peynirin yada beşamel sosun altındaki malzemeyi ısıdan koruyup malzemenin daha yumuşak kalmasına ve buharıyla pişmesine yardımcı olmakta ve gratende kullanılan malzemeninde yemeğe ekstra bir tat vermesiyle, yemeğin mükemmel tat ve kıvamda olmasına olanak verir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder