Translate

14 Mart 2014

Fırında Patates ve Fırında Mantar




Fırında Patates

Patatesi soyduktan sonra resimde görüldüğü gibi kesiliyor. (Yukarıdan kesmeye başlayıp aşağıyı kesmeden bitiriyoruz. Yani alt kısmı kesilmiyor. )  Bolca sızma zeytinyağının içine tuz ve dövülmüş sarmısak ekleyip karıştırıyoruz. Patateslerin üzerinden döküyoruz, her yerine boca ediyoruz. Üzerini (değmeyecek şekilde) bir bezle örtüp yarım saat kadar bekletiyoruz. Sonra 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Çıkarınca üzerine kekik ve pulbiber serpiyoruz. 

İnanılmaz bir lezzet...


Fırında Mantar

Büyük büyük seçtiğimiz mantarları temizledikten sonra saplarını koparıp ters bir şekilde fırın tepsisine diziyoruz. (Tabak gibi duracak) İçlerine çok az tereyağı koyup fırına veriyoruz. (Ben bu sefer üzerine soğan ve domateste koydum, çok güzel oldu) Mantarlar pişince üzerine kaşar serpip kapattığımız fırında 2 dk daha bekletiyoruz. (Saplarıda tepsiye aralara koydum, üzerine kaşar olunca çok güzel oldu) Resimde mantarlar biraz küçük olduğu için belli olmuyor :)

Her ikisi de sıcak servis yapılacak.
Afiyet olsun


Resimdeki Hünkar Beğendi tarifi için


2 yorum:

  1. Müthiş görünüyorrrrr.ellerinize sağlık...En kısa zamanda patatesi denicem

    YanıtlaSil
  2. teşekkrler, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil